Wat Doet Himalaya Zout Met Ons Lichaam?

In de Himalaya hebben we de hoogste bergen ter wereld. Ze zijn ruim 2.000 km lang en gaan over Azië tot in India. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat de Himalaya vroeger een zee was en daardoor enorm veel mineralen bevat die zich vroeger in zee bevonden. Eén daarvan is zout ofwel Himalaya zout.

Himalaya zout is enorm gezond en kan meteen ook wel zeker het gezondste zout genoemd worden. Ze bevatten meer mineralen dan gewoon tafelzout. Niet alleen omdat ze uit een rijker gebied komen maar ook omdat het niet is bewerkt en daardoor nog zijn volledige voedingswaarde bevat.

Het tafelzout dat we kennen is zodanig gefilterd waardoor er bijna niets meer overblijft van mineralen en andere belangrijke stoffen die van belang kunnen zijn voor onze gezondheid. Wanneer we de vergelijking maken met Himalaya zout, dan zien we dat er in totaal meer dan 80 werkzame stoffen aanwezig zijn. Dat is een groot verschil bij tafelzout die hooguit een kleine pietluttige hoeveelheid jodium bevat. En zelfs niet altijd het geval is.

Spierpijn bestrijden

Een belangrijk voordeel van Himalaya zout is dat we er spierpijn mee kunnen bestrijden. Dat komt door de hoge hoeveelheid magnesium die ervoor zal zorgen dat onze spieren kunnen ontspannen en daardoor ook sneller kunnen herstellen van een fysieke inspanning of blessure. We kunnen enkele soeplepels Himalaya zout in ons bad mengen en 45 minuten in lauw water laten inwerken. Dat zal de spierpijn zeer snel doen afnemen indien we dit proces enkele keren per week herhalen.

Luchtreiniger

himalaya zout lamp

De Himalaya zout lamp staat ervoor bekend om alle vieze geurtjes en vieze lucht te filteren. Daardoor krijgen we te maken met een frisse huiskamer en kunnen we nare geurtjes voorgoed vaarwel zeggen. De Himalayalamp zal door de opwarming de lucht gaan verdampen en de vieze lucht in de steen laten trekken. Die dan verdampt en uiteindelijk verdwijnt.

Longen reinigen

We hebben gezien dat de zoutlamp de vieze geurtjes en vieze luchtjes kan helpen reinigen. Een soortgelijk effect ontstaat wanneer we Himalaya zout innemen via onze voeding. We krijgen een ontstekingsremmende werking in het lichaam waardoor niet alleen ontstekingen zullen bestreden worden maar ook bacteriën zullen gedood worden.

Verlaging van de bloeddruk

Natrium die zich in jzout bevindt staat erom bekend om de bloeddruk te verhogen. Toch is dat niet altijd het geval. Wanneer we Himalaya zout gebruiken blijven andere mineralen beter in balans doordat die zich ook in het Himalaya zout bevinden. We denken dan vooral aan jodium, kalium en magnesium. Dat zorgt ervoor dat we zelfs een daling van de bloeddruk kunnen opmerken bij het gebruik van Himalaya zout.

Ontzuren

Er is heel wat te doen rond de ontzuring van het lichaam. Een te lage PH waarde in het lichaam zal ervoor zorgen dat we makkelijker te maken krijgen met ontstekingen en andere problemen zoals spierpijn, gewrichtspijn en vermoeidheid gaan ondervinden.

Himalayazout zal ervoor zorgen dat het PH gehalte in het lichaam gaat stijgen. Waardoor we een ontzurend effect teweegbrengen in het lichaam. En daardoor een lagere kans hebben op ontstekingen en eventuele problemen met het hart, de nieren en de lever.

Referentie:

Kerykeion – Himalaya zout

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *