Citroenwater drinken, wat zijn de voordelen?

Citroensap is een middeltje dat je van heel wat kwalen kan verlossen. Men beveelt altijd aan om het te drinken met lauw water, dat je eventueel opwarmt in de magnetron. Belangrijk is ook dat je alleen een verse citroen gebruikt en die uitperst, anders gaan veel van de nodige voedingsstoffen verloren nog voor je ze opdrinkt.

 Spijsvertering

Wanneer je last hebt van een moeilijke stoelgang, kan citroensap je enorm vooruit helpen. Het zorgt ervoor dat je meer gal gaat aanmaken, wat zorgt voor de vertering van voedsel in je maag – en darmstelsel. Ook mensen die klagen van een opgeblazen gevoel of zelfs maagzuur kunnen hun klachten verminderen door citroensap te drinken.

citroenwater drinken

Sneller genezen

Men zegt wel eens dat wanneer je ziek bent, je citroensap moet drinken. Dat is geen fabeltje, maar wetenschappelijk onderbouwd. De Vitamine C die een citroen bevat werkt ontstekingsremmend en kan je lichaam dus een extra zetje geven in de strijd tegen bacteriën. Het zuur dat je terugvindt in een citroen zorgt er niet alleen voor dat je sneller geneest, maar je houd er ook gezondere botten aan over. Ook wanneer je wonden hebt zullen deze opmerkelijk sneller genezen bij het drinken van citroensap.

citroen drinken

Je valt ervan af

Nee, je zult er zeker niet gigantisch door vermageren, maar het helpt wel om overtollig vet te verbranden. Doordat je spijsvertering bevorderd wordt, zal je lichaam zich sneller ontdoen van stoffen die het niet echt nodig heeft. Om hier het beste effect uit te halen, drink je best ’s morgens een glas citroensap. Op die manier begint je lichaam meteen vanaf de ochtend met een gezonde basis.

Er zijn nog ontelbaar veel andere redenen waarom het drinken van citroensap gezond is. Enkele andere positieve eigenschappen zijn bijvoorbeeld de volgende:

  • Je huid ziet er gezonder uit
  • Gezond tandvlees
  • Het zou naar verluidt ook helpen tegen kanker
  • Gaat nierstenen tegen
  • Helpt tegen hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten
  • Helpt tegen depressie
  • Onderdrukt cortisol

Zoals je ziet is het misschien wel goed om ’s morgens voor het ontbijt een lauw glas citroensap te drinken. Je zal je lichaam er in ieder geval een groot plezier mee doen!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *