Gezonde eigenschappen van Gember

Gember is een specerij die vaak word gemaakt vanuit de wortel van de Gemberplant. Het is erg pittig en heel wat mensen zweren bij diens geneeskundige krachten. Dat is terecht ook. Vele van de medicinale werkingen van gember zijn ook wetenschappelijk aangetoond. We zetten alvast even de meest kenmerkende eigenschappen op een rijtje.

De plant bevat ijzer en kan daarom helpen om een ijzertekort te bestrijden. Het kan goed gecombineerd worden met bijvoorbeeld citroen. Het kan ook onder meer gebruikt worden tegen erectieproblemen. Omdat de wortel zal helpen de bloedvaten wijder te maken. De bloeddruk te doen dalen, en daarmee het bloed makkelijker naar de penis zal laten stromen.

Zelfs voor vrouwen zien we dat het libido gaat stijgen. Omdat het onder meer zal helpen cortisol onder bedwang te houden. Ook bevat gember eiwitten. Het is een uitstekende manier voor veganisten om meer eiwitten te eten. Verder kan het helpen tegen diabetes omdat het de bloedsuiker in balans helpt brengen.

gember

Natuurlijke ontstekingsremmer

Mensen die ziek worden of erg veel last hebben van koorts tijdens griep, kunnen baat hebben bij het drinken of eten van gember. Het zorgt er namelijk voor dat het immuunsysteem terug word aangesterkt en het lichaam kan de ontsteking daardoor beter aanvechten. Ook wanneer je last hebt van een hardnekkige verkoudheid met keelpijn kan je op deze plant rekenen. Gember is een natuurlijke hulp voor oplossen van slijmen.

Ook wanneer je problemen hebt met ontstekingen in het spijsverteringskanaal kan gember helpen. Er wordt zelfs beweerd dat dit de kans op kanker in het darmenstelsel aanzienlijk zou doen dalen.

Natuurlijke pijnstiller

Naast het feit dat gember beschikt over de juiste eigenschappen om bacteriën en virussen te bestrijden, is het ook een efficiënte pijnstiller. Het zou minstens even krachtig zijn als de gewone pijnstillers die je normaal zou kopen bij de apotheker. Gember kan helpen bij alle soorten pijn, ook neurotische zoals bijvoorbeeld bij hoofd- of tandpijn.

Maagklachten

Het is een werkelijke redding als je vaak last hebt van maagklachten. Het bestanddeel gingerol is met grote hoeveelheid aanwezig in gember. Deze gaat onder andere misselijkheid en braken tegen. Mensen die bijvoorbeeld veel last hebben van reisziekte kunnen geholpen zijn door op voorhand een kop gemberthee te drinken. Gember behoort zeker tot meest gezonde voeding voor onze gezondheid.

Natuurlijk geldt dit niet alleen voor misselijkheid veroorzaakt door reizen. Ook vrouwen die last hebben van misselijkheid tijdens de zwangerschap kunnen deze gemberthee drinken. Het zal de braakneigingen namelijk aanzienlijk verminderen.

 

Naast de drie boven vernoemde eigenschappen heeft gember nog heel wat andere geneeskundige krachten. Deze plant zou ook helpen bij het verlagen van cholesterol en een betere spijsvertering. Je kan een stukje rauwe wortel in je fles water doen, je kan er thee van maken, of je kan het verwerken in je maaltijden. Genoeg manieren om het te proberen dus.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *