Wat is de werking van Ginkgo?

Wat doet ginkgo?

Ginkgo staat vooral bekend als een tonic voor onze hersenen. Het zou daardoor de hersenen stimuleren en de concentratie verbeteren. Ook zouden mensen preventief het kruid kunnen nemen tegen Alzheimer. Echter zijn heel wat effecten overdreven en worden hoofdzakelijk de wereld ingestuurd door de producenten van supplementen.

We kunnen echter wel stellen dat ginkgo inderdaad zeer gunstige effecten heeft op onze hersenen. Maar om te stellen dat het preventief kan werken tegen alzheimer is dat toch wel iets te ver gezocht.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat ginkgo het geheugen verbetert. (bron)

Stress verlagen

Verder heeft het kruid een ontspannende werking op het lichaam. Het zal daarbij stressverlagend werken en cortisol verlagen. Cortisol is een hormoon die in hoge hoeveelheden wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan. Het heeft een aantal negatieve effecten op het lichaam wanneer we met chronische stress te maken hebben. Zo zal het zorgen voor een verhoogde bloedsuiker en de bloeddruk verhogen. Ook verhoogt het risico op diabetes en overgewicht wanneer we te maken hebben met een verhoogd cortisol.

Andere voorbeelden om stress aan te pakken met kruiden zijn Withania Somnifera, Rhodiola en vitamine C.

Bloedsomloop stimuleren

Ginkgo zal verder ook de bloedsomloop helpen stimuleren. We krijgen dankzij ginkgo een verhoogde hoeveelheid stikstof in het bloed. Dat zorgt ervoor dat onze bloedvaten gaan ontspannen en uitzetten. Dat maakt het makkelijker voor het bloed om zijn doorgang te vinden. Deze gunstige effecten op de bloedsomloop kunnen helpen de bloeddruk verlagen, beschermen tegen beroerte en hartaanval. Maar kunnen ook de erectie verbeteren bij mannen.

Orgasme

Verder zal het ook bij vrouwen het orgasme helpen stimuleren. Doordat ook de clitoris sneller en beter gevuld wordt met bloed. Dat zorgt ervoor dat het genot tijdens de seks beter wordt. En vooral dat het makkelijker wordt om een hoogtepunt te bereiken. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Bijwerkingen van ginkgo

We moeten echter opletten bij het gebruik van bloedverdunners. Wanneer we medicatie nemen tegen hoge bloeddruk bijvoorbeeld. Dan kunnen bloedverdunners worden voorgeschreven. Wanneer we dan ginkgo gaan gebruiken kan dit de effecten van de medicatie versterken. Dit verhoogt het risico op ernstige bloedingen.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *